עיצוב מחדש של קרנית פגומה באמצעות חומרים ביו מימטיים ואור כחול

מחקר חדש מגלה כי באמצעות חומרים ביו-מימטיים והקרנת אור כחול באנרגיה נמוכה, ניתן לעצב מחדש את הקרנית, כולל הוספת עובי לקרנית. ממצאים אלו הם בעלי פוטנציאל היכול לשנות את חייהם של מיליוני אנשים. אמנם הטכנולוגיה עדיין אינה זמינה לשימוש על בני אדם, ונדרשים מחקרים נוספים, זוהי עדיין התקדמות גדולה.

אוניברסיטת אוטוואה

צוות חוקרים מאוניברסיטת אוטוואה חשפו את הפוטנציאל הגדול של הזרקת חומרים ביו מימטיים המושפעים מפולסים של אור כחול, לתיקון מיידי של שכבת המגן החיצונית של העין. צוות החוקרים הרב תחומי הראה כיצד חומרים המושפעים על ידי אור יכולים לסייע להעניק טיפול אפקטיבי לרקמות הקרנית. פרקטיקה זו יכולה לשמש לצורך שיקום רקמות הקרנית, החלמה וריפוי.

זוהי טכנולוגיה בעלת פוטנציאל לשינוי כללי המשחק בכל הנוגע לתיקון הקרנית. עשרות מילוני אנשים בכל העולם סובלים מבעיות קרנית, ורק אחוז קטן יכול לעבור השתלת קרנית. כיום השתלות קרנית הן הפתרון עבור אלו הסובלים מבעיות כמו קרטוקונוס, מחלת עין שלא מובנת במלואה, וגורמת להרבה אנשים לאבד את ראייתם.

”הטכנולוגיה שלנו היא קפיצת מדרגה בתחום תיקוני הקרנית. אנו בטוחים כי טכנולוגיה זו תהפוך לפתרון פרקטי לטיפול בפציינטים החיים עם מחלות המשפיעות באופן שלילי על צורת הקרנית, כולל קרטוקונוס“, כך אומר דוקטור אמיליו אלרקון, פרופסור מהפקולטה לרפואה באוניברסיטת אוטוואה.

הקרנית היא שכבת המגינה על העין, היא דמוית כיפה והיא נמצאת לפני הקשתית והאישון. הקרנית שולטת ומכוונת את קרני האור אל תוך העין, ומסייעת ליצירת המראה הברור. הקרנית היא שקופה, אך כל כל פציעה או זיהום יוצרת צילוק על הקרנית.

המחקר פורסם ב Advanced Functional Materials, אחד המגזינים המדעיים הנחשבים ביותר. המחקר אמנם פורסם לאחרונה, אך זהו פרי של שבע שנות עבודה.

חומרים ביו מימטיים

החומרים הביו מימטיים שנבחנו מורכבים מפפטידים קצרים ופולימרים טבעיים הנקראים גליקוזאמינוגליקנים. החומרים הוזרקו אל תוך רקמות הקרנית לאחר שבוצע חתך כירורגי עדין. לאחר מכן ספגו פולסים של אור כחול בעצימות נמוכה, אשר גרם לאותם החומרים להתגבש במבנה תלת ממדי בתוך דקות. כך נוצר חומר שקוף, בעל מאפיינים זהים לאלו שנמדדו בקרניות של חזירים.

ניסויים שנערכו על עכברושים הראו כי ניתן לתקן את הקרנית, וזאת מבלי לסבול מתופעות לוואי. על מנת להשתמש בטכנולוגיה על בני אדם, ידרשו ניסויים נוספים על יונקים גדולים יותר לפני שיהיה ניתן להתחיל בניסוי על בני אדם.

Previous Article
Next Article

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *