שמונה אסטרטגיות לטיפול בעיניים

במאמר הבא נתאר סיבוכי עיניים אפשריים וכמו כן נציע מספר טיפים חיוניים ובסיסיים המסייעים לשמירה על בריאות העיניים ברמה הטובה ביותר.

חשיבות חוש הראייה

חוש הראייה הוא בין החושים החשובים ביותר לתפקוד השוטף שלנו ולרווחת חיים. עם זאת, אורח החיים הפוסט מודרני מעמיד את האדם הפוטנציאלי בפני לא מעט מחלות אפשריות.

כך למשל, סוכרת מהווה את אחד מגורמי הסיכון המרכזיים לפיתוח מחלות עיניים. ומחלות עיניים אלו, בתורן, מעיבות על היכולת שלנו לחיות חיים מלאים וטובים באשר הם.

חולי סוכרת מצויים בסיכון מיוחד לארבעה סוגים של מחלות עיניים: רטינופתיה, בצקת מקולרית, קטרקט וגלאוקומה. מה אפשר לעשות בכל אחד מהמקרים הללו?

רטינופתיה הנובעת מסוכרת

הרשתית היא חלק מהעין המאפשר לראייה שלנו לפעול בצורה תקינה. כמו סרט במצלמה, הרשתית היא שכבה של תאים רגישים לאור, המצויה בחלק האחורי של העין, עליו מוקרנות תמונות.

כלי הדם המצויים ברשתית מספקים הזנה לתאים אלו כך שמתאפשרת ראייה ברורה ומדויקת. עם הזמן, הסוכרת גורמת לכלי הדם הללו להיחלש ולדלוף, מה שהופך את העין למצולקת ומקשה על הראייה התקינה.

לאחד מכל שלושה אנשים יש סוכרת וגם רטינופתיה, מה שהופך אותה למחלת העיניים השכיחה ביותר הנוגעת לסוכרת. הדרך הטובה ביותר לשפר את המצב היא באמצעות שינוי משמעותי באורח החיים וכן טיפולים להורדת רמת הגלוקוז בדם.

ככל שהמחלה מתקדמת יותר, כך הראייה מתדרדרת יותר. טיפולים לשלבים מתקדמים יותר של המחלה כוללים התערבות כירורגית במצב העיניים ואף מצריכים ביקורים תכופים. לפיכך, אם מצליחים לעצור את התפתחות הרטינופתיה בשלבים מוקדמים, יכולים להינצל מטיפולים קשים.

בצקת מקולרית הקשורה בסוכרת

מקולה היא אבר בעין שצורתו אליפטית. המקולה מספקת את היכולת של האדם לראות בצורה ברורה ומפורטת. כלי דם המצויים ברשתית מספקים חומרים מזינים למקולה אבל רטינופתיה הקורה בסוכרת יכולה לגרום לכלי דם לדלוף. מצב זה בתורו יוצר נפיחות ונפיחות זו מכונה בצקת מקולרית.

בצקת מקולרית הקשורה לסוכרת ניתנת גם היא לטיפול באמצעות הזרקות וטיפולי לייזר, כאשר ברוב המקרים כבר מדובר במצב שלא ניתן לשפר באמצעים ביתיים בלבד.

קטרקט

קטרקט הוא מצב של כתמים או מעין “עננים” על עדשת הראייה, הנגרמים כתוצאה מרמות גבוהות של גלוקוז בדם. הטיפול בקטרקט הוא באמצעות ניתוח ואולם ניתוח זה נחשב לפשוט יחסית ונמשך רבע שעה לכל היותר.

גלאוקומה

גלאוקומה פוגעת גם בסוכרתיים וגם באנשים ללא סוכרת. עם זאת, אנשים הסובלים מסוכרת הינם בעלי סיכוי גבוה פי שתיים לחלות בגלאוקומה. למרבה הצער, לגלאוקומה אין תרופה אלא רק טיפולים להאטת התקדמותה.

Previous Article
Next Article

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *