הרחב את הידע שלך על בצקת מקולרית סוכרתית (DME)

בצקת מקולרית סוכרתית הינה בין מחלות העיניים הקשות יותר המאפיינות את חולי הסוכרת. מסתבר שישנם כיום טיפולים המאפשרים לסובלים מבצקת מקולרית – את האפשרות למנוע את התופעה.

מהי בצקת מקולרית?

בצקת מקולרית סוכרתית (DME) היא תופעה המתפתחת אצל חולי סוכרת בעקבות רמות גבוהות של גלוקוז בדם באופן מתמשך. במילים אחרות, בצקת מקולרית סוכרתית היא סוג של רטינופתיה סוכרתית במסגרתה רמות גבוהות של גלוקוז בדם גורמות לדליפה ולנפיחות במקולה.

מה היא המקולה?

המקולה היא חלק בעין הממוקם ברשתית ואחראי על ראייה חדה, מפורטת וכזו היורדת לפרטים. במקרים של רטינופתיה סוכרתית אשר אינה מטופלת בשלבים המוקדמים של המחלה, עלולה להתפתח בצקת מקולרית אשר בסופו של דבר, מובילה לאבדן ראייה כללי ולעיוורון.

מדי שנה ישנם 75,000 מקרים חדשים של בצקת מקולרית בקרב הסובלים מסוכרת, מה שמהווה את הגורם מספר אחד בקרב אמריקאים לעיוורון. עם זאת, הודות להתפתחויות בתחום המחקר ניתן לומר כי קיימות כיום מספר אפשרויות טיפול זמינות למניעה ועיכוב של בצקת מקולרית.

הראייה המרכזית של אנשים הסובלים מבצקת מקולרית הולכת ומתדרדרת לאט לאט ועם זאת ישנם מספר סימנים שיכולים להעיד על קיומה של המחלה, המסייעים למנוע את ההתפתחות שלה כאשר מזהים אותם בזמן הנכון. זיהוי DME מוקדם באמצעות בדיקת עיניים ברשתית ומתן תשומת לב לתסמינים – מהוות את הדרכים היעילות ביותר למניעת אבדן הראייה בקרב אוכלוסיית הסוכרתיים.

ארבעה טיפים עיקריים למניעת DME

  1. היה במעקב קבוע אחר המספרים החשובים ודע את המדדים השונים שלך כמו סוכרים בדם, לחץ דם ומשקל.
  2. שוחח עם איש מקצוע בתחום הבריאות, קבל את ההמלצות לטיפולים המתאימים ומנע התפתחויות נוספות
  3. הדרך הטובה ביותר למניעת סיבוכים הנוצרים כתוצאה ממחלות עיניים היא באמצעות נקיטת גישה פרואקטיבית בנוגע לסיכונים אפשריים. ערוך את השיחות הנדרשות לצורך קבלת תמונה מלאה של המצב הרפואי שלך.
  4. זכור לבצע בדיקת עיניים שנתית לרשתית. בדיקת DME היא בדיקה פשוטה הכוללת בדיקת ראייה, לחץ עיניים והרחבת אישונים. בדיקת עיניים מורחבת אצל חולים סוכרתיים צריכה להתקיים לפחות פעם בשנה.

נכון להיום, ישנו מגוון רחב של טיפולים זמינים לבצקת מקולרית ולמרות קיומם של טיפולים שונים ורבים, הדרך הטובה ביותר היא כמובן מניעה. מניעת התפתחות של בצקת מקולרית יכולה להתרחש הודות לביקורים קבועים אצל הרופא ועריכת בקרה רפואית מתאימה למצב של המטופל. כך, תימנע ממצבים קשים המצריכים טיפולים מסובכים.

Previous Article
Next Article

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *