תרופה חדשה אושרה לטיפול בגורם המוביל לעיוורון בסוכרת

איגוד הבריאות האמריקאי אישר תרופה חדשה לטיפול בבצקת מקולרית סוכרתית לאנשים הסובלים מסוכרת סוג 1 או סוג 2. תרופה זו יכולה לסייע לסובלים מסוכרת להגן על עצמם מפני אבדן ראייה הקשור לסוכרת.

בצקת מקולרית סוכרתית (DME) היא אחת מסיבוכי העיניים הנפוצים ביותר הקשורים לסוכרת וגורמים לאבדן ראייה. למעשה, 12% מהאנשים הסובלים מסוכרת סוג 1 ו-28% מהאנשים הסובלים מסוכרת סוג 2 מושפעים מבצקת מקולרית סוכרתית בחייהם היום יומיים. בצקת מקולרית היא בין הסיבות המובילות לעיוורון ואבדן הראייה ברחבי העולם.

מתי מתפתחת בצקת מקולרית

בצקת מקולרית סוכרתית (DME) נוצרת כאשר כלי דם המצויים בעיניים נפגעים ומתחילים לדלוף אל המקולה, היא החלק האחראי לראייה המרכזית של האדם וליכולתו לראות פרטים. כלי הדם המצטברים במקולה עצמה מביאים להתפתחות גידולים בצקתיים ואלו בתורם פוגעים ביכולת של העין לראות בצורה בריאה ומדויקת.

Beovu, תרופה אשר אושרה על ידי משרד הבריאות האמריקאי, מסייעת לעצור את התפתחותם של כלי דם חדשים במקולה ובכך, נמנעת הצטברות נוספת של נוזלים וכלי דם בצורה לא בריאה.

האישור לתרופה הגיע בעקבות ממצאים של שני ניסויים קליניים במסגרתם נמצא כי לאנשים הנוטלים Beovu היה שיפור משמעותי בחדות הראייה והפחתה ניכרת בהצטברות הנוזלים בהשוואה להשפעה של תרופת אייליה.

ממצאים נוספים מלמדים כי בעוד שהשיפור הכולל בראייה היה משמעותי משתי התרופות – הן מ Beovu והן מהאייליה, השיפור בראייה שנוצר בעקבות Beovu הצריך פחות מנות עבור אותה השפעה. שתי התרופות ניתנות לעין באמצעות זריקה, מה שמצריך ביקור תקופתי במרפאה.

אמנם התדירות בשתי התרופות משתנה בהתאם לצרכים של המטופלים ועל פי התקדמות המצב שלהם, אבל בבחינת ההתקדמות לאורך זמן ניכר כי יש שיפור משמעותי בשימוש ב-Beovu.

האישור של Beovu מהווה התקדמות נוספת בטיפול במחלות עיניים, וזאת לאחר אישור של תרופות נוספות השנה. האפשרות להפחית את מספר הזריקות מהווה עבור המטופלים יתרון משמעותי שכן הם צריכים להגיע בתדירות נמוכה יותר למרפאה וכך להגביר את הסיכוי להחלמה.

היתרונות בטכנולוגיות טיפול חדשות

ככל שירבו האישורים לתרופות חדשות המיועדות לטפל בעיניים ולמנוע מצבים של התדרדרות בראייה בעקבות סוכרת, כך יותר מטופלים הסובלים מסוכרת יוכלו ליהנות מבריאות איתנה ומהזכות לראייה חדה, ברורה וללא עזרים חיצוניים.

השיפורים הטכנולוגיים מאפשרים לא רק להתמודד ביעילות עם מחלות העיניים אלא לא פחות מכך, מבטיחים את המניעה המוצלחת של המחלות עוד טרם שאלו מתפרצות.

Previous Article
Next Article

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *