טיפול תרופתי דרך הפה למחלת עיניים סוכרתית

ניסוי קליני מגייס מבוגרים הסובלים מסוכרת סוג 1 או סוג 2 במטרה לחקור תרופה פומית אפשרית לרטינופתיה סוכרתית ולמחלות עיניים אחרות הנגרמות מסוכרת.

מחקר חדש בוחן טיפול פומי לרטינופתיה

רטינופתיה היא אחת ממחלות העיניים הקשות ממנה סובלים חולי סוכרת שאינם מטפלים בעיניהם ולא מצויים בבקרה קבועה אצל רופא עיניים. המחלה תוקפת את העין וכתוצאה מדגירה מתמשכת ורמות גלוקוז גבוהות בדם, עלולה להביא לידי עיוורון מלא. הודות לטכנולוגיות חדשניות עולה האפשרות למתן תרופה פומית לרטינופתיה.

מחקר חדש בוחן את האפשרות של מתן תרופה פומית במטרה להתמודד עם ההשלכות של מחלות עיניים הנגרמות כתוצאה מסוכרת. המחקר בוחן את היעילות והבטיחות של תרופה מספר RG7774 בקרב חולים הסובלים מסוכרת סוג 1 או סוג 2 אשר להם רטינופתיה סוכרתית.

מה כולל הניסוי?

ניסוי זה חוקר את ההשפעה של מתן תרופה פומית המזוהה בשם RG7774 על שינויים בראייה ועל ההתקדמות של רטינופתיה סוכרתית בקרב אנשים הסובלים מסוכרת. רטינופתיה סוכרתית, כאמור, היא אחת מבעיות העיניים הנפוצות ביותר של סוכרת ומובילה בסופו של דבר לעיוורון.

במסגרת הניסוי מגויסים 135 משתתפים למשך 36 שבועות בהם יימדד כל שיפור בראייה ובעיקר את המשתתפים שמראים שיפורים בסולם חומרת רטינופתיה סוכרתית. כמו כן, המחקר עוקב אחר תופעות הלוואי השליליות של התרופה ומקרים חדשים של רטינופתיה סוכרתית או סיבוך עיניים אחר הלא הוא הבצקת המקולרית הסוכרתית (DME).

מדוע הניסוי הזה כה חשוב

קיימים כיום מספר טיפולים שונים לסיבוכי עיניים הנובעים מסוכרת. אלו בתורם מתחלקים לשתי קטגוריות עיקריות: טיפולי לייזר ותרופות הניתנות באמצעות הזרקה לעין. למרות שטיפולים אלו הוכחו בעבר כיעילים, רבים נמנעים מהם משום שהם דורשים ביקורים חוזרים ונשנים במרפאה ובמקרים אחרים, אנשים נרתעים מהמחשבה על הזרקה של חומרים זרים לגלגל העין.

לעומת הטיפולים הקיימים כיום לטיפול ברטינופתיה, המחקר החדש בוחן את האפשרות של מתן תרופה פומית למניעת סיבוכים כמו רטינופתיה ובצקת סוכרתית. באמצעות הטיפול, אנשים הסובלים מסוכרת יוכלו להימנע מפיתוח בעיות עיניים אחרות כמו רטינופתיה ובצקת מקולרית.

הניסוי יתקיים במשך 52 שבועות במרכזים שונים ברחבי ארצות הברית, פורטו ריקו, אוסטרליה ופולין. המעוניינים להשתתף בניסוי יוכלו לעשות זאת בתנאי שהם עומדים בסטנדרטים שקובע הניסוי. על המשתתפים להיות:

  • מעל גיל 18
  • מאובחנים בסוכרת סוג 1 או סוג 2
  • בעלי A1C מתחת ל-12.0%
  • אם את אישה: אינך מניקה ואינך בהריון
  • לא קיבלת בעבר טיפול לרטינופתיה או DME
Previous Article
Next Article

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *