הודות לTIR – הפחתת הסיכונים לסיבוכי עיניים

, או Time in range, הוא הכינוי למדד ישים הלוכד ומכמת את ערכי הגלוקוז הגבוהים, הנמוכים והנמוכים מדי – החווים סוכרתיים מדי יום ביומו. מדד TIR מראה את התנודות היומיות של הגלוקוז בגוף והודות לכך הוא ישים הרבה יותר מאשר מדד A1C.

מהו TIR?

TIR הוא מדד ישים המכמת את אחוז הזמן בו רמות הגלוקוז של אדם עולות מ-70 מ”ג ל-180. המדד מציין את הערכים המצויים מתחת לטווח – TBR, ואת הערכים המצויים מעל הטווח הסביר – TAR. רמות אלו נמדדות על ידי מוניטור גלוקוז מתמשך – CGM.

המוניטור מציג תנודות יומיות בגלוקוז וכן את משך הזמן שבו הרמות בדם עולות – לאורך מספר ימים. מידע זה הופך את הנתונים להרבה יותר שימושיים עבור הרופאים של המטופל. כמו כן, מדד זה נחשב ליעיל הרבה יותר ממדד A1C, המספק רק את הרמות של הגלוקוז הממוצעות בדם ואינו מספק תמונה לגבי השונות ברמות הגלוקוז. מושגי ה-TIR וה-TBR עוזרים למקד את הפעולות הנדרשות לשיפור ניהול הגלוקוז.

זמן בטווח (TIR) ​​הוא מדד שניתן לפעולה שלוכד את אחוז הזמן שבו הגלוקוז של מישהו הוא בין 70 ל-180 מ”ג/ד”ל. TIR, יחד עם זמן מתחת לטווח (TBR) וזמן מעל לטווח (TAR), כפי שנמדד על ידי מוניטור גלוקוז מתמשך (CGM), מציגים תנודות יומיות בגלוקוז ואת משך הזמן המושקע גבוה או נמוך לאורך מספר ימים. מידע זה יכול להיות שימושי יותר וניתן לפעולה יותר מ-A1C, המספק רק את רמת הגלוקוז הממוצעת בדם ושום דבר לגבי שונות בגלוקוז. הכרת TIR ו-TBR עוזרת למקד את הפעולות הנדרשות לשיפור ניהול הגלוקוז.

TIR והקשר למחלות עיניים

הודות לשימוש ב- TIR פוחת משמעותית הסיכון לחלות ברטינופתיה. רטינופתיה הינה מחלת עיניים הנגרמת בעיקר בעקבות רמות גבוהות של גלוקוז בדם במשך שנים רבות.

שיעור ההתקדמות של רטינופתיה עולה ב-32% עם כל עלייה של 0.5 נקודות ב A1C וכל ירידה של 6.2 נקודות ב-TIR.

רטינופתיה היא מחלת עיניים חמורה הפוגעת בעיקר ברשתית. הרשתית הינה החלק בעין האחראי על הראייה המרכזית, כמו גם כל ראיית פרטים קטנים. במסגרת התופעה חל סיבוך בכלי הדם המוביל לירידה משמעותית באיכות הראייה.

באמצעות שימוש במדד TIR ניתן לכמת בצורה מדויקת יותר את רמות הגלוקוז בדם וכתוצאה מכך, למנוע סיבוכים משמעותיים שביניהם – רטינופתיה וסכנה של התדרדרות משמעותית בראייה.

Previous Article
Next Article