Vabysmo – תרופה חדשה קיבלה את אישור ה-FDA

Vabysmo היא תרופה חדשה שיצאה בשנה האחרונה לשוק לאחר שאושרה על ידי ה-FDA לטיפול בשתי מחלות עיניים נפוצות. כיצד התרופה יכולה לעזור?

בינואר השנה הכריזה החברה המייצרת על קבלת אישור מה-FDA לייצור והפצה מסחריים של Vabysmo, תרופה חדשה המשמשת לטיפול במחלות עיניים מובילות: ניוון מקולרי הקשור לגיל וידוע גם בשם “ניוון רשתי” (AMD) וכן לטיפול בבעיה של בצקת מקולרית סוכרתית (DME).

נכון להיום, שתי התופעות הקשות ביותר הן DME ו-AMD, לצד רטינופתיה המהווה גם היא סיכון לסובלים מסוכרת. גורמים אלו הם הגורמים המובילים בעולם לעיוורון ולהתדרדרות בראייה. המכון הלאומי לעיניים מעריך כי 11 מיליון אמריקאים סובלים מ-AMD ו-7.7 מיליון אמריקאים סובלים מרטינופתיה סוכרתית. מתוך 18.7 מיליון, 750,000 סובלים גם מ-DME.

תסמינים שיש לשים אליהם לב

ישנם תסמינים המצריכים תשומת לב מיוחדת ובאמצעות זיהוי מוקדם ניתן למנוע התדרדרות של המצב. אלו התסמינים המחייבים תשומת לב:

  • כתמים צפים בראייה
  • טשטוש
  • עיוות הראייה
  • סינוור חזק מאד באור יום

כל אחד מהתסמינים הללו מחייב פנייה לרופא עיניים בהקדם. ככל שהזיהוי של DME או AMD הוא מוקדם יותר, כך אפשר לטפל בצורה טובה יותר במחלה. AMD פוגעת במקולה, הממוקמת במרכז הרשתית ורשתית זו היא השכבה הרגישה לאור המצויה מאחורי גלגל העיניים. פגיעה ברשתית בתורה פוגעת ביכולת הראייה המרכזית.

כאשר המקולה נעשית דקה יותר בעקבות פגיעה, המחלה מתקדמת ונוצר קושי לראות בבירור. ישנם שני סוגים של AMD: רטוב ויבש. ה”יבש” נוצר כתוצאה מתהליך הזדקנות טבעי בו המקולה הופכת דקה יותר ואילו AMD “רטוב” הוא תהליך בו הראייה הולכת ומתדרדרת כתוצאה מפגיעה במקולה אבל אבדן הראייה מתקיים בצורה מהירה יחסית.

AMD

כאשר כלי דם לא תקינים גדלים מתחת לרשתית הם יכולים לדלוף ולגרום להצטברות של נוזלים. בעוד שAMD יבש מתקדם בהדרגה, AMD “רטוב” יכול לגרום לאבדן ראייה בלי התראה מוקדמת ולפגוע ביכולת התפקודית של האדם וזאת מבלי האפשרות להשיב את המצב לאחור.

באמצעות התרופה החדשה שאושרה על ידי הFDA, ניתן לעצור את ההתפתחות של AMD  רטוב ואף לשפר את המצב הקיים. רמות הסוכר הגבוהות בדם יכולות לגרום למצבי אל חזור וזאת בעקבות בקרת גלוקוז גלויה.

כדי לבדוק אם התרופה יכולה לסייע לך במצבך הנוכחי ולהביא לשיפור בבריאות, ישנה חשיבות מרבית לבדיקה מוקדמת ככל האפשר אצל רופא עיניים. אם עוד לא קבעת תור, זה הזמן לקבוע ולשאול את הרופא על תרופות חדשות שיצאו לשוק.

Previous Article
Next Article