מרפאת עיניים

במסגרת הביקור במרפאת העיניים ניתן לבצע בדיקות ראייה שגרתיות, בדיקות טרום ניתוח ובדיקות מעקב לאחר ניתוח

מרפאת עיניים מספקת למטופלים מגוון רחב של שירותי בריאות עיניים. ברוב המקרים, אבחון של הפרעות או מחלות של ליקויי ראייה כמו קטרקט, גלאוקומה, דלקות עיניים ומחלות מתבצעות במרפאות העיניים.

למעשה, במסגרת הביקור במרפאת העיניים ניתן לבצע בדיקות ראייה שגרתיות, בדיקות טרום ניתוח ובדיקות מעקב לאחר ניתוח. האבחון נעשה במגוון דרכים, החל מבדיקות עיניים כלליות, דרך שימוש במכשירי סריקה מיוחדים ועד לאבחון מחלות גנטיות.

מרפאת עיניים
מרפאת עיניים

כאמור, במרפאת עיניים ניתן לעבור בדיקות שונות כמו:

בדיקת הראייה המקיפה – בודקת את חדות הראייה אך גם מספר מדדים אופטיים הנדרשים לתפקוד תקין של כל מערכת הראייה, כמו מיקוד ראייה למשל.

חדות ראייה – בדיקה עבור יכולת העין להפריד בין אובייקטים בעלי רמת ניגודיות גבוהה. חדות הראייה ירודה, עלולה להוביל לסיבוכי ראייה מתקדמים ועל כן חשוב להיות במעקב אחריה.

מיקוד ראייה – בדיקה זו בוחנת את תפקוד הראייה של שתי העיניים, את תנועת שרירי העיניים ואת התיאום ביניהם.

עיוורון צבעים – בין היתר, ניתן לאבחן עיוורון צבעים בחלק ממרפאות העיניים. זוהי נחשבת בדיקה פשוטה וקלה יחסית. בדיקה זו מתבססת על יכולת הבחנה של מספרים בולטים על רקע נקודות צבעוניות. אדם הסובל מעיוורון צבעים יתקשה להבחין בין הפריטים שבתמונות או שלא יצליח להבחין בהבלים כלל, זאת בהתאם לסוג עיוורון הצבעים שלו.

ראיית עומק – במסגרת בדיקה זו בוחנים את רמת התיאום בין שתי העיניים וכן את מיקוד הראייה. מטרתה לבחון האם קיים מצב של פזילה, עין עצלה או דיכוי ראייה כלשהו. תפיסת עומק מתאפשרת רק בתיאום מוצלח של שתי העיניים באמצעות מיזוג של שתי התמונות הנקלטות בהן.

מיפוי קרנית – מטרתה של בדיקה זו היא לזהות את מצב הקרנית, שהיא החלק החיצוני של גלגל העין, וביצוע מעקב אחריה. לרוב, נהוג לבצע בדיקה זו לפני ניתוחים לייזר בעין, השתלות קרנית ולעיתים אף לפני התאמת עדשות מגע.

לחץ תוך עיני – שינויים במאזן הנוזלים שבעין והפרעות בניקוז הנוזל שבה, יגרמו לשינויים בלחץ התוך עיני. את רמת הלחץ מודדים בבדיקה זו, לשם אבחון מוקדם של סכרת ומחלות עיניים אחרות.

בדיקת OCT – בדיקה המאפשרת לבחון את שכבות הרשתית השונות וכן את העצב האופטי. בדיקה זו מתאימה לאנשים הסובלים ממחלות בעיקר בחלקה האחורי של העין.

בדיקת שדה ראייה – מטרת בדיקה זו היא גילוי מדויק של חסרים בשדה הראייה של העיניים. ניתן לבצע מדידה עבור כל עין בנפרד או עבור שתיהן יחד. בדיקת שדה הראייה משמשת לאבחון של מחלות הגורמות לחסר של שדה הראייה בעין וכן למעקב של מחלות אלה.

בדיקות ראייה עבור אישורים רפואיים – במרפאת עיניים ניתן לבצע גם בדיקות ראייה עבור רישיונות נהיגה ורישיונות עיסוק שונים.

מעבר לכך, קיימות מרפאות עיניים המציעות שירותים טיפוליים בבעיות עיניים שונות. בין היתר, ניתן למצוא מכון עיניים שמטפל באמצעות לייזר (עבור תיקוני ראייה והסרת משקפיים), טיפולים הכוללים פתיחת דרכי דמעות וכן גם הליכים כירורגיים בעפעפיים.

האבחון נעשה במגוון דרכים, החל מבדיקות עיניים כלליות, דרך שימוש במכשירי סריקה מיוחדים ועד לאבחון מחלות גנטיות

כדאי להסתמך על המלצות של חברים, קרובי משפחה או בני משפחה שקיבלו או מקבלים שירותים במרפאה ויכולים להעיד על המקצועיות של אנשי הצוות כחלק מבחירת מרפאת עיניים. עם זאת, השירות שתקבלו והטיפול שתקבלו ידברו רבות על איכות מרפאת העיניים ועל רמת המקצועיות של אנשי הצוות במקום.